Dit meldt Financial Times. Na een onrustige maand op de wereldwijde markten heeft BCA besloten zijn beursintroductie in te trekken. Deze maand maakte het bedrijf zijn plannen op de gebied bekend nadat het een ‘positie van marktleiderschap’ heeft bereikt in de business van het opkopen van gebruikte auto’s van particulieren van in het Verenigd Koninkrijk (webuyanycar, inmiddels ook in Nederland actief).
Investeringsmaatschappij Clayton, Dubilier & Rice, de Amerikaanse eigenaar, kocht BCA in 2010 in een deal die het bedrijf een marktwaarde gaf van ongeveer vierhonderd miljoen pond, inclusief de schulden. CD&R bezit zeventig procent van het bedrijf, het BCA-management bezit de rest. Het veilinghuis kreeg een beursnotering in 1987 toen het werd verkocht aan het conglomeraat ADT (van Lord Ashcroft) die een belangrijke aandeelhouder bleef totdat BCA werd gekocht door Montagu in 2006.  En in 2010 ging het dus naar Clayton, Dubilier & Rice.
BCA zegt in een verklaring dat het bestuur en de aandeelhouders ‘erg bemoedigd zijn door de brede belangstelling van investeerders’ maar men geeft geen enkele indicatie over wanneer een beslissing zou kunnen worden genomen over of men de beursgang uiteindelijk wel of niet doorzet of wanneer dat dan zou zijn. CD&R was niet bereikbaar voor commentaar, aldus Financial Times. Het kan zijn dat men wacht tot volgend jaar, in de hoop dat de markten dan wat zijn hersteld.
BCA zei bij de aankondiging van de intentie voor de IPO dat men het binnen te halen geld grotendeels zou gaan gebruiken om schulden af te betalen voor een betere balans. Dan zou het bedrijf meer duurzaam gefinancierd zijn. De geplande beursintroductie zou BCA een marktwaarde hebben gegeven van 1,2 miljard pond, inclusief de schulden.

Een primaire emissie of beursintroductie (of IPO) is de eerste keer dat een bedrijf zijn aandelen aan het publiek te koop aanbiedt via de effectenbeurs. Het belangrijkste doel van zo’n emissie is het binnenhalen van kapitaal dat het bedrijf kan gebruiken voor investeringen en groei. Een (primaire) emissie levert geld op, maar de keerzijde is een hoeveelheid eisen waaraan een bedrijf moet voldoen wanneer het genoteerd wil zijn op de beurs.  (bron: FT)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding