Ruim vijftigduizend stuks van die nieuwe Harleys worden nog altijd verkocht op de Amerikaanse thuismarkt. De grootste stijging van de verkopen zit ‘m echter ook voor deze motorfietsfabrikant in China en de rest van Azië waar de verkopen in het laatste kwartaal weer met bijna dertien procent toenamen.
Over de eerste negen maanden van dit jaar komt Harley-Davidson nu op 221 duizend verkochte nieuwe motoren. Topman Keith Wandell schrijft de goede resultaten onder meer toe aan de lancering van een reeks nieuwe modellen en het weer op de markt brengen van de Road Glide. Ondanks de sterke verkopen liepen de kwartaalwinst en de omzet toch wat terug. De winst ging van 163 miljoen dollar vorig jaar naar 150 miljoen nu terwijl de omzet met 1,3 miljard dollar een jaar geleden nog op 1,34 miljard uitkwam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding