Meest geavanceerde autofabriek van China  

Vanaf 2016 zullen er ook andere modellen van de band gaan rollen. De fabriek in Changshu ten noorden van Shanghai meet 400.000 vierkante meter en heeft een capaciteit van 130.000 personenauto’s per jaar. Volgens JLR gaat het op dit moment om de meest geavanceerde autofabriek die er in China te vinden is. Een groot deel van de fabricage is geautomatiseerd terwijl bij de assemblage meer dan 300 robots worden ingezet.

Commitment aan China

CEO dr Ralph Speth: ‘’De opening van deze fabriek van wereldklasse vormt een mijlpaal voor Jaguar Land Rover. Sinds de lancering hebben we één op de vijf Range Rover Evoques kunnen verkopen in China. Onze beslissing om die auto nu ook hier te bouwen toont onze commitment om Chinese klanten meer Chinese auto’s te kunnen bieden”. Afgelopen jaar verkocht JLR meer dan 100.000 auto’s in China waarmee dat veruit de grootste nationale markt is voor de Brits/Indiase autobouwer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding