Dit maakte GM donderdag 30 oktober bekend. Het bedrijf boekte vorig kwartaal een nettowinst van 1,4 miljard dollar (1,1 miljard euro), tegen 700 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2013. De omzet steeg met 2 procent naar 39,3 miljard dollar.
GM hoefde in de afgelopen maanden voor het eerst in lange tijd geen grote bedragen uit te trekken voor terugroepacties. Dit jaar werden bij 75 van dergelijke acties al ruim 30 miljoen auto’s teruggehaald naar de garage en dat kostte het concern zo’n 2,8 miljard dollar. Ceo Mary Barra zei dat GM met deze resultaten op koers ligt. Groeiende marges in China en de VS zorgden samen met een veel vraag voor vooruitgang, terwijl GM het lastig had in Rusland. Daar is de economische groei nagenoeg stilgevallen door het conflict met Oekraïne en de sancties die het Westen daarom tegen Rusland heeft ingesteld.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding