Hierover is al eerder deze maand op deze website gepubliceerd. Over de koopprijs van het aandeel is een stilzwijgen overeengekomen. Mercedes-AMG krijgt recht op een zetel in de board of directors van MV Agusta. Mercedes-AMG is een 100% dochteronderneming van Daimler AG. De onderneming uit Affalterbach heeft momenteel twaalfhonderd medewerkers in dienst, waarvan er zevenhonderd in de ontwikkelingsafdeling werkzaam zijn. In 2013 verkocht Mercedes-AMG in totaal 32 duizend eenheden, in het eerste halfjaar van 2014 bedroeg de afzet al 23 duizend AMG-voertuigen. De samenwerking met Mercedes-AMG op het gebied van verkoop en marketing zal MV Agusta verdere impulsen geven, aldus het bericht.

In de AMG-motorenmanufactuur in Affalterbach worden de aandrijflijnen met de hand geproduceerd door hooggekwalificeerde monteurs. Het motto luidt: ‘one man, one engine’. Dit exclusieve manufactuurkarakter past precies bij de filosofie van MV Agusta: de ontwikkeling en het produceren van motoren ‘tot kunst verheffen’.

MV Agusta S.p.A. is gevestigd in het Italiaanse Varese en werd in 1945 opgericht door Domenico Agusta. De Noord-Italiaanse fabrikant geldt als één van de succesvolste merken in de wereld van de motorracesport. De onderneming heeft momenteel 260 medewerkers in dienst in het hoofdkantoor aan de oever van het Lago di Varese in Noord-Italië. Daarvan zijn meer dan negentig medewerkers werkzaam op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. MV Agusta is ook eigenaar van Cagiva, één van de meest beroemde motormerken van Italië.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding