Het bedrijf is enkele malen opgebeld door een persoon die zich voordeed als topman van één van de grotere leveranciers. Die belde nadrukkelijk met iemand die op een lagere positie in de administratie zat en vroeg om enkele openstaande facturen te betalen op een andere rekening dan daarop vermeld stond. Michelin, en vele andere bedrijven, hebben vaker met dat soort problemen te maken maar toch is de Franse bandenfabrikant er volgens Le Parisien dit keer ingetrapt. De Franse krant zegt daarbij te weten dat het om een bankrekening in de Tsjechische Republiek ging. "Deze persoon was uitstekend op de hoogte van de te volgen procedures en wist ook wie hij moest benaderen om dat snel te kunnen regelen." Michelin heeft besloten om de politie in Clermont-Ferrand in te schakelen en die is inmiddels met een onderzoek begonnen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding