De onderneming van topman Elon Musk verwacht dat het aantal leveringen uitkomt op 33 duizend terwijl eerder op 35 duizend stuks werd gerekend. Volgens het bedrijf zijn er vertragingen in de productie en is er geen sprake van een afgezwakte vraag. Er werd dit kwartaal een recordaantal van 7,8 duizend auto’s afgeleverd, aldus Tesla. De omzet steeg met 55 procent naar 932 miljoen dollar (746 miljoen euro) terwijl een nettowinst werd behaald van drie miljoen dollar. Daarmee overtrof Tesla de verwachtingen van analisten.
Verder liet Tesla weten dat de nieuwe Model-X vanaf het derde kwartaal van volgend jaar zal kunnen worden geleverd. Eerder zei Tesla dat het nieuwe model volgend jaar zomer op de markt zou komen. (ANP)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding