FCA maakte eind oktober al bekend dat Ferrari wordt afgesplitst van de groep. Zo’n tien procent van de aandelen in de fabrikant van supersportwagens zal op de markt worden verkocht, de rest wordt verdeeld onder de huidige aandeelhouders van FCA. Ferrari zal een beursnotering krijgen in Europa en in de VS. Het autoconcern, dat behalve Fiat en Chrysler ook merken als Alfa Romeo en Jeep in de gelederen heeft, wil geld ophalen met de afsplitsing van Ferrari. Maar men wil ook een converteerbare obligatie ter waarde van zo’n twee miljard euro uitgeven. Ferrari bouwde vorig jaar 6.922 auto’s en boekte toen 246 miljoen euro winst. Het iconische automerk opereert al als zelfstandige onderneming onder Fiat-vlag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding