"We beleven één van de beste jaren uit onze concerngeschiedenis", zei bestuursvoorzitter Klaus Entenmann. "In de eerste drie kwartalen hebben we bijna 1,1 miljard euro verdiend. Dat komt overeen met een groei van veertien procent in vergelijking met de zelfde periode vorig jaar en het is een nieuw record."
Daimler Financial Services zegt in de eerste tien maanden van dit jaar wereldwijd 1,1 miljoen nieuwe financierings- en leasecontracten afgesloten te hebben met een waarde van in totaal 38 miljard euro (+13%). Vooral in China financieren of leasen klanten steeds vaker. Daar werd het aantal afgesloten contracten meer dan verdubbeld. Wereldwijd sloot Daimler FS bovendien meer dan 1,1 miljoen autoverzekeringen af. Dat is tien procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar.
Ook voor de komende jaren verwacht Daimler FS een positieve ontwikkeling. De groei moet worden gevoed door het modeloffensief van Mercedes-Benz en de snel groeiende vraag in landen als China en India. Daimler Financial Services wil bij jonge klanten beter scoren met flexibele condities. Ook het aanbod aan websites en apps wordt uitgebreid.
De onderneming wil ook groeien via mobiliteitsdochter moovel GmbH, die in 2014 de omzetgrens van 100 miljoen euro zal bereiken. De moovel-app bundelt verschillende mobiliteitsdiensten van carsharing via taxi tot openbaar vervoer. "Het is de bedoeling dat moovel  de persoonlijke mobiliteit nieuw definieert", aldus Entenmann. moovel GmbH heeft in september Intelligent Apps GmbH (de aanbieder van ‘mytaxi’) en het Amerikaanse mobiliteitsplatform Ridescout overgenomen. De kern van moovel is tot nu toe de carsharingdienst car2go die momenteel 900 duizend klanten heeft.
Het onafhankelijke instituut Great Place to Work heeft Daimler Financial Services tot één van de beste werkgevers ter wereld uitgeroepen. Het instituut verkoos de financiële divisie van Daimler als eerste Duitse concern ooit tot één van de in totaal 25 ‘World’s Best Multinational Workplaces’. Daarbij ging Daimler Financial Services de strijd aan met 2,8 duizend concurrenten. Entenmann: "Voor uitstekende service en eersteklas resultaten moet aan twee voorwaarden worden voldaan: hoog gemotiveerde medewerkers en een fantastische bedrijfscultuur."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding