Michael Mayer, directeur personenauto’s India bij VW, vertelde aan de Financial Times dat hij werkt aan een compacte saloon met een laag prijskaartje. Daarmee hoopt hij in te spelen op de wens van veel autokopers in India om toch vooral maar een goedkope auto te vinden. ‘’Dit is iets wat we binnen de groep niet zo vaak doen,” aldus Mayer. De ‘Indiase’ auto wordt niet gebaseerd op een bestaand model en krijgt ook een eigen naam. ‘’Het is echter niet de bedoeling dat we de concurrentie aangaan met de low-cost auto’s die hier op de markt zijn.”

Volkswagen boekt weliswaar veel succes in China, en meet dat ook steeds breed uit in de publiciteit, maar laat het deels afweten in andere snelgroeiende markten. De verkopen in India vertonen ook al drie jaar een dalende lijn en liggen in de eerste helft van dit jaar weer zo’n twee procent lager dan een jaar eerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding