Daimler kiest China voor herlancering Maybach

Daimler heeft het eerder in de kast gestopte merk Maybach weer ‘afgestoft’. Dat gebeurde in Guangzhou in China waar Daimler het merk op grote schaal wil lanceren als ‘top of the range’ uitvoering van dure Mercedes-Benz modellen.

Naast China hoopt Daimler er ook weer succes mee te kunnen boeken in de Verenigde Staten.

Maybach was tot voor enkele jaren een luxe merk dat kon concurreren met Rolls-Royce en Bentley. Na een reeks moeilijke jaren met niet meer dan 200 verkochte auto’s in 2010 stopte Daimler Maybach een jaar of drie geleden in de motteballen. Nu vooral Chinezen steeds meer interesse tonen in dure – Duitse – auto’s denkt Daimler ook een graantje mee te kunnen pikken. Vorig jaar zette het Duitse bedrijf al een eigen manager in China neer terwijl Mercedes-Benz begin deze maand een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum heeft geopend in Beijing. 

Daimler kiest China voor herlancering Maybach - Automobielmanagement.nl

Daimler kiest China voor herlancering Maybach

Daimler heeft het eerder in de kast gestopte merk Maybach weer ‘afgestoft’. Dat gebeurde in Guangzhou in China waar Daimler het merk op grote schaal wil lanceren als ‘top of the range’ uitvoering van dure Mercedes-Benz modellen.

Naast China hoopt Daimler er ook weer succes mee te kunnen boeken in de Verenigde Staten.

Maybach was tot voor enkele jaren een luxe merk dat kon concurreren met Rolls-Royce en Bentley. Na een reeks moeilijke jaren met niet meer dan 200 verkochte auto’s in 2010 stopte Daimler Maybach een jaar of drie geleden in de motteballen. Nu vooral Chinezen steeds meer interesse tonen in dure – Duitse – auto’s denkt Daimler ook een graantje mee te kunnen pikken. Vorig jaar zette het Duitse bedrijf al een eigen manager in China neer terwijl Mercedes-Benz begin deze maand een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum heeft geopend in Beijing.