"We blijven investeren in de toekomst om met de beste en meest duurzame producten de leidende autogroep te worden, zowel in ecologisch als in economisch opzicht,” zegt ceo Martin Winterkorn. De investeringen gaan naar nieuwe modellen, innovatieve technologieën en de verdere uitbreiding van de activiteiten over de wereld. Daarbij wordt ongeveer twee derde van het bedrag besteed aan het efficiënter maken van de auto’s en een meer milieuvriendelijke productie ervan.
Ruim de helft van de kapitaalinvesteringen gaan naar Duitsland. "Dat onderschrijft nog eens onze toewijding aan onze binnenlandse fabrieken en werknemers. Onze 28 Duitse vestigingen vormen de ruggengraat van de groep, onze buitengewoon gekwalificeerde werknemers en hoogst efficiënte productie zijn een sleutelelement in de concurrentie. En dat willen we zo houden,” aldus de VW-topman. In Duitse media wordt daarbij gesuggereerd dat VW met de aankondigingen ook tegengas wil geven omdat Duitsland de productie de laatste tijd wat zou laten versloffen.

Verder investeert de groep nog eens 22 miljard euro in China. Dat bedrag is niet in bovengenoemd totaal opgenomen omdat de fabrieken in China niet zijn geconsolideerd.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding