Overname Goodyear bandenfabriek Amiens gestrand

De bandenfabriek van Goodyear in het Noordfranse Amiens, die al tijden het toneel is van vaak verhitte demonstraties door de werknemers, sluit definitief de poorten. Dat betekent dat meer dan 1.100 werknemers op straat komen te staan, heeft de directeur personeelszaken van Goodyear Dunlop Tires France laten weten.

Nadat de directie van Goodyear ruim twee jaar geleden aankondigde de fabriek definitief te willen sluiten, leek het er lange tijd op dat het Amerikaanse bandenbedrijf Titan belangstelling had om in ieder geval de productie van tractor- en andere landbouwbanden over te nemen. Dat plan leek echter te stranden toen directeur Maurice Taylor van Titan de werknemers in Frankrijk er onomwonden van beschuldigde dat ze lui waren en voor weinig uren veel geld wilden verdienen. Dat luidde een polemiek in met de toenmalige minister voor werkgelegenheid Arnaud Montebourg.

Toen er begin dit jaar geen vooruitgang was geboekt, hield het personeel de directie van de Goodyear-fabriek enige tijd in gijzeling. Nu heeft directeur Cavaillé van personeelszaken echter toch in een interview laten weten dat de overname van de fabriek definitief niet door gaat. ‘’We zijn twee jaar bezig geweest met een mogelijke overname van de agrarische activiteiten. Recent heeft Titan ons weer benaderd om zo’n transactie nog eens te bekijken maar dat is uiteindelijk toch gestrand.” 

Overname Goodyear bandenfabriek Amiens gestrand - Automobielmanagement.nl

Overname Goodyear bandenfabriek Amiens gestrand

De bandenfabriek van Goodyear in het Noordfranse Amiens, die al tijden het toneel is van vaak verhitte demonstraties door de werknemers, sluit definitief de poorten. Dat betekent dat meer dan 1.100 werknemers op straat komen te staan, heeft de directeur personeelszaken van Goodyear Dunlop Tires France laten weten.

Nadat de directie van Goodyear ruim twee jaar geleden aankondigde de fabriek definitief te willen sluiten, leek het er lange tijd op dat het Amerikaanse bandenbedrijf Titan belangstelling had om in ieder geval de productie van tractor- en andere landbouwbanden over te nemen. Dat plan leek echter te stranden toen directeur Maurice Taylor van Titan de werknemers in Frankrijk er onomwonden van beschuldigde dat ze lui waren en voor weinig uren veel geld wilden verdienen. Dat luidde een polemiek in met de toenmalige minister voor werkgelegenheid Arnaud Montebourg.

Toen er begin dit jaar geen vooruitgang was geboekt, hield het personeel de directie van de Goodyear-fabriek enige tijd in gijzeling. Nu heeft directeur Cavaillé van personeelszaken echter toch in een interview laten weten dat de overname van de fabriek definitief niet door gaat. ‘’We zijn twee jaar bezig geweest met een mogelijke overname van de agrarische activiteiten. Recent heeft Titan ons weer benaderd om zo’n transactie nog eens te bekijken maar dat is uiteindelijk toch gestrand.”