Nadat de directie van Goodyear ruim twee jaar geleden aankondigde de fabriek definitief te willen sluiten, leek het er lange tijd op dat het Amerikaanse bandenbedrijf Titan belangstelling had om in ieder geval de productie van tractor- en andere landbouwbanden over te nemen. Dat plan leek echter te stranden toen directeur Maurice Taylor van Titan de werknemers in Frankrijk er onomwonden van beschuldigde dat ze lui waren en voor weinig uren veel geld wilden verdienen. Dat luidde een polemiek in met de toenmalige minister voor werkgelegenheid Arnaud Montebourg.

Toen er begin dit jaar geen vooruitgang was geboekt, hield het personeel de directie van de Goodyear-fabriek enige tijd in gijzeling. Nu heeft directeur Cavaillé van personeelszaken echter toch in een interview laten weten dat de overname van de fabriek definitief niet door gaat. ‘’We zijn twee jaar bezig geweest met een mogelijke overname van de agrarische activiteiten. Recent heeft Titan ons weer benaderd om zo’n transactie nog eens te bekijken maar dat is uiteindelijk toch gestrand.” 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding