Dat blijkt uit een onderzoekje door een Chinees bureau onder de eigenaren van acht luxe automerken. Het bureau, Hurun Research Institute, ondervroeg zo’n 800 van hen in wat voor auto’s ze rondrijden of ’t liefste zouden willen rondrijden. Dergelijke onderzoeken worden mede gehouden omdat vooral het luxe segment sterk groeit in China. McKinsey & Co stelde al eerder te verwachten dat er over een goede twee jaar meer luxe, dure auto’s worden verkocht in China dan in de Verenigde Staten.

Chinese berijders van dure auto’s zijn gemiddeld 33 jaar oud en verdienen omgerekend weer gemiddeld rond de 130.000 euro per jaar. Bij de bezitters van Mercedes-Benz komt het inkomen echter een goede 75.000 euro hoger uit. Een ander opvallend gegeven, althans in dit onderzoek, is dat Audi het meest wordt geassocieerd met ambtenaren en BMW met de nieuwe rijken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding