Over de eerste elf maanden van dit jaar gezien komt de daling van de Belgische autoverkopen uit op 1,1 procent, reden voor autofederatie Febiac om te spreken van een ‘quasi status-quo’.

Febiac houdt dan ook vast aan de eerder geuite schatting dat er dit jaar in België rond de 485.000 nieuwe personenauto’s verkocht zullen worden, vrijwel evenveel als in 2013. Bij bestelauto’s was in november sprake van een toename met bijna vier procent waardoor de stand over het jaar 2014 tot nu toe staat op een min van nog geen twee procent. Febiac wijst er daarbij en-passant op dat het komende Autosalon van Brussel dit keer weer in het teken staat van die kleinere bedrijfsvoertuigen. Bij vrachtwagens blijft zich in België een gemengd beeld voordoen, met een stabilisatie voor wagens van 3,5 tot 16 ton maar opnieuw een zware daling met ruim 26 procent voor zwaardere voertuigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding