Bentley onthulde de plannen tijdens een bezoek van de Britse minister van financiën George Osborne aan Crewe. Het eigen onderzoekscentrum moet Bentley in staat stellen om een nieuwe generatie modellen te produceren waarmee het kan voortborduren op de huidige wereldwijde successen. Bentley verkocht vorig jaar ruim 10.000 nieuwe auto’s en denkt daar dit jaar ruim bovenuit te komen. Op dit moment wordt al gewerkt aan een nieuwe SUV, de eerste die Bentley ooit heeft uitgebracht, die in 2016 op de weg moet verdwijnen. Bovendien heeft topman Wolfgang Dürheimer al eerder gesuggereerd om een kleinere auto te ontwikkelen die dan moet concurreren met Ferrari, Aston Martin of Porsche.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding