In Groot-Brittannië worden nu al bijna drie jaar achter elkaar elke maand meer auto’s verkocht dan in het voorafgaande jaar. Vorige maand kwamen de verkopen volgens de Society of Motor Manufacturers and Traders uit op 172.327 eenheden. Over de eerste elf maanden van 2014 staat de teller daarmee op ruim 2,3 miljoen, het hoogste jaarcijfer in zeven jaar. De SMMT berekent dat er over het hele jaar in Groot-Brittannië rond de 2,46 miljoen nieuwe auto’s verkocht zullen worden, wat dan een tienjarig record zou betekenen.

Volgens de SMMT wordt de markt vooral aangezwengeld door de beschikbaarheid van krediet, want vier-vijfde van alle nieuwe auto’s wordt nu gefinancierd.

De organisatie verwacht overigens wel dat de komende twee jaar een stabilisatie zullen laten zien. Andere analisten gokken toch weer op verdere groei, zeker omdat de Britse economie nog altijd flink aantrekt. Bovendien spelen de snel dalende brandstofprijzen de autosector ook flink in de kaart.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding