VW heeft zwaar te lijden onder de problemen in Oost-Europa en vooral Rusland, waar de verkopen op jaarbasis 20 procent lager uitvielen. Ook Zuid-Amerika doet het veel slechter met de afgelopen maand een daling van bijna 18 procent. Op de Noord-Amerikaanse markt liepen de verkopen van VW eveneens terug, en wel met ruim zes procent. West-Europa zonder Duitsland zit inmiddels echter wel in de plus, namelijk met vijf procent.

"De moeilijke omstandigheden op de wereldwijde markt, vooral Oost-Europa en Zuid-Amerika, zullen de rest van dit jaar aanhouden. Het VW merk heeft deze moeilijkheden dit jaar op een goede manier opgevangen maar was niet geheel immuun voor de gevolgen ervan," aldus Christian Klingler, in de Raad van Bestuur van de VW groep verantwoordelijk voor Sales en Marketing. Volgens Klingler speelt de introductie van de nieuwe Passat bij dat alles een belangrijke rol. "Sinds dat model twee weken geleden op de markt is gekomen, heeft ’t de wind echt in de zeilen. We zijn daarom positief gestemd gezien de vele gunstige resultaten die de Passat heeft behaald in vergelijkingstesten."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding