Met dank aan de voortvarende gang van zaken in de eerste elf maanden – plus 4,6 procent – gelooft de fabrikant over heel 2014 te kunnen uitkomen op tien miljoen stuks. Dat was ook de doelstelling voor dit jaar.

Christian Klingler, binnen de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor Verkoop, zegt dat de afzet in de laatste weken van het jaar in het goede spoor blijven. "De grens van tien miljoen is onder handbereik, ondanks alle onzekerheden in de wereldwijde automotive sector." Binnen het concern levert het merk Volkswagen met t/m november 5.59 miljoen stuks het grootste aandeel in de afzet. Audi was goed voor 1.59 miljoen exemplaren (meer dan tien procent hoger dan in 2013). Porsche is weliswaar in aantallen bescheiden (169 duizend) maar scoorde wel bijna vijftien procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Skoda, Seat en de bedrijfswagendivisie vulden de productie aan tot 9.08 miljoen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding