De Britse autoverkopen lagen in november weer acht procent hoger dan een jaar eerder, na een toename met liefst 14 procent in oktober. Over het hele jaar komen de verkopen van nieuwe personenauto’s daarmee rond de 10 procent hoger uit. Door het vakblad Car Dealer ondervraagde ‘captains of industry’ verwachten dat de bomen ook volgend jaar weer tot in de hemel blijven doorgroeien. Het zal echter wel wat harder werken zijn dan de afgelopen maanden, zeggen ze daarbij.

Groot-Brittannië houdt in mei volgend jaar algemene verkiezen en dan kan je er ook in dit land nooit zeker van zijn welke regering er aan de macht komt. Daarnaast blijft ook het economisch klimaat in de wereld onzeker, met bijvoorbeeld nu weer de scherpe daling van de koers van de Russische roebel. De meeste fabrikanten hebben echter een reeks interessante nieuwe modellen op de rol staan, waarbij ze verwachten dat die de kopers weer naar de showroom zullen trekken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding