Annette Winkler, CEO van smart: "Dat werd ons ook verteld toen we in China begonnen. Maar gedurende enkele maandendit jaar is China al de grootste markt voor ons merk geweest, groter dan Duitsland of Italië. We verwachten daarom dat dat over een tijd voor het hele jaar het geval zal kunnen zijn."

De laatste tijd zwakt de Chinese markt voor duurdere luxe merken als BMW en Mercedes-Benz wat af, maar compacte modellen zoals de smart doen het er nog altijd uitstekend. Vorig jaar wist smart in China 17.500 auto’s te verkopen, een cijfer dat dit jaar fors hoger uit zal vallen. Volgend jaar worden ook de nieuwere modellen op de markt gebracht waarmee de verkopen opnieuw een duw omhoog kunnen krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding