In totaal werden 953.666 nieuwe personenwagens op kenteken gezet, meldt de Europese brancheorganisatie ACEA.

Aan de groei droegen vooral Spanje en het Verenigd Koninkrijk bij. Daar namen de autoverkopen met respectievelijk 17,4 procent en 8 procent op jaarbasis toe. In Italië werd 5 procent meer auto’s verkocht. In bijvoorbeeld Portugal, Estland en Hongarije was de groei nog sterker, maar dat zijn veel kleinere markten.

Duitsland, veruit de grootste markt van de EU en goed voor meer dan een kwart van de totale autoverkopen, liet een daling zien van 1,8 procent. Ook in Frankrijk namen de autoverkopen af, met 2,7 procent. In Nederland hadden autodealers het veruit het zwaarst, met een verkoopdaling van 19,5 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding