Dat meldt het internationale nieuwsbureau Bloomberg op basis van informatie ‘van mensen die van de situatie op de hoogte zijn.’ Topman Carlos Tavares zou de plannen donderdag in de toezichtsraad hebben gepresenteerd. Een woordvoerder bevestigde later dat de onderneming kijkt naar de onroerend goed portefeuille, mede om de arbeidsomstandigheden voor de 1.500 medewerkers in het hoofdkantoor te verbeteren. "Er is echter nog geen enkel besluit genomen."

PSA Peugeot Citroën verkocht het pand aan de Avenue de la Grande Armee in 2012 voor 245,5 miljoen om de schuldenberg wat te verlichten. De onderneming huurt het pand sindsdien van de huidige eigenaar wat zo’n 50 miljoen per jaar kost. Maar om verder te besparen wil het bedrijf de vestiging in het centrum van de hoofdstad nu helemaal opgeven. In Poissy zou dan een nieuw hoofdkantoor gebouwd worden terwijl er waarschijnlijk ook ruimte over is in de fabrieken waar de productie de laatste tijd fors is ingekrompen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding