In november rolden er 202.132 motoren van de band, dat is bijna 13 procent minder dan in dezelfde maand in 2013. Over de eerste elf maanden gezien komt de productie daarmee uit op 2.235.331 stuks, een daling met zeven procent.

Volgens de Society of Motor Manufacturers and Traders is de daling te wijten aan ‘retooling’, het herinrichten en verder geschikt maken van fabrieken om er nieuwe modellen te kunnen bouwen. Gezien een aantal recente investeringen blijft de auto-organisatie echter wel positief gestemd voor de langere termijn.

Uit de opgave van de SMMT blijkt dat vooral de export van motoren klappen lijkt op te lopen. In november gingen 112.905 van de 202.132 gebouwde motoren naar het buitenland. Dat is 20 procent minder op jaarbasis waarmee het export-aandeel in de Britse motorenproductie ook daalde van 61 procent eind vorig jaar naar 56 procent nu.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding