Als er weer handel mogelijk is, kunnen ze ook onderdelen krijgen voor hun vaak tientallen jaren oude Amerikaanse auto’s die samen overigens op zich inmiddels één van de grootste bezienswaardigheden van het land vormen.

In dit land met meer dan 11 miljoen inwoners rijden zo’n 60.000 oldtimers, meestal grote Amerikanen, rond die vaak hard aan wat goede zorgen toe zijn. Veel van die auto’s dateren nog van voor de revolutie van 1959 die tot de sancties leidde. Vaak kunnen ze niet in het donker gebruikt worden omdat de koplampen niet meer werken – of ontbreken – terwijl andere moeten blijven staan als het regent omdat er geen ruitenwissers meer op zitten. Bovendien hopen veel Cubanen dat nu ook de vele administratieve verplichtingen rond nieuwe auto’s gauw worden opgeheven zodat ze eindelijk in een fatsoenlijk voertuig kunnen rijden. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding