Met deze app gaat een lang gekoesterde wens van exporterend Nederland in vervulling door één wegwijzer te bieden waar alle relevante publiek/private export informatie- en handelsnetwerken samenkomen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontwikkelde de app in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Fenedex, MKB Nederland, VNO-NCW, Kamer van Koophandel, FME, Metaalunie, NCH, ABN-AMRO, ING en Rabobank.

Wereldkaart

‘NL exporteert’ geeft via een interactieve wereldkaart per land actuele informatie over geplande evenementen, de do’s & don’ts van het zakendoen in het buitenland, macro-economische kerngegevens, financieringsmogelijkheden en de contactgegevens van ambassades en handelsposten wereldwijd. De app laat in één oogopslag zien waar de meeste inwoners wonen, de economische groei het hoogst is, de koopkracht het grootst, hoe eenvoudig er zaken gedaan kan worden en waar de Nederlandse export zich op richt.

Het bevat een currency converter en laat direct het tijdsverschil met Nederland zien. Een ander onderdeel is de ‘Export Wijzer’, waar de ondernemer toegang tot relevante exportdocumenten, wet- en regelgeving, internationale netwerkprogramma’s, MVO, tips & tricks en info over financiering krijgt.

De app wordt regelmatig door alle partners voorzien van nieuwe en relevante exportinformatie. ‘NL exporteert’ is vanaf nu te downloaden in de App Store (iOS) en Google Play.