Vooral de niet-Franse merken deden het goed met een groei van 14,5 procent, noteert het Comité des constructeurs français d’automobiles (CCFA) dat zoals altijd haar maandcijfers op de eerste werkdag van de nieuwe maand publiceert. Vooral Volkswagen doet het goed met zeven procent hogere verkopen. Verder doet zich binnen de PSA groep een tegenstelling voor: terwijl Peugeot bijna elf procent groei kan melden ziet zustermerk Citroen de verkopen juist met een kleine vijf procent teruglopen. Bij de andere grote Franse groep Renault is sprake van een daling met ruim drie procent waarbij nu ook Dacia minder auto’s weet af te zetten dan een jaar geleden rond deze tijd.

"Het is nog veel te vroeg om onze voorspelling dat de markt dit jaar stabiel zal blijven bij te stellen. De kans bestaat dat we maand na maand een yo-yo beweging gaan zien," concludeert het CCFA.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding