Daarnaast moeten er ook extra laadpunten en onderhoudscentra komen. Dat betekent ook dat het aantal werknemers, momenteel veertig, de komende tijd zal gaan toenemen.

Dat heeft de eerste countrymanager bij Tesla voor België, An de Pauw, laten weten aan de financieel-economische krant De Tijd. Tesla bestuurt haar Belgische activiteiten tot nu toe vanuit het Europese hoofdkantoor in Amsterdam. "Maar Tesla heeft gemerkt dat de Belgische markt anders is dan de Nederlandse. België heeft zijn eigen gevoeligheden, zijn eigen wetgeving, eigen politiek klimaat en vooral een tweetalige bevolking." Tesla hoopt daarmee ook verder te profiteren van de sterkere nadruk op bedrijfswagens waardoor het premiumsegment er belangrijker is dan in andere landen.

Sinds de komst in 2013 verkocht Tesla in België 200 auto’s waarvan 521 vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding