Totaal werd er voor ruim 46 miljoen euro geveild tijdens de oldtimerbeurs Rétromobile veiling waarvan ruim 25 miljoen voor de Baillon-collectie. Het meeste geld werd geboden voor een Ferrari uit 1961 waarvan er maar 37 zijn gebouwd. De koper betaalt 14,2 miljoen euro (excl. premium)  voor de Ferrari 250GT SWB California Spider, die ooit twee jaar lang eigendom was van de Franse filmster Alain Delon.  Een Talbot Lago T26 Grand Sport SWB uit 1949 bracht 1,45 miljoen euro op, een Maserati A6G 2000 Gran Sport Berlinetta Frua uit 1956 ruim 1,7 miljoen.

Baillon-collectie

Ongeveer zestig auto’s komen uit een lange tijd veronachtzaamde verzameling van de in 1996 overleden West-Franse carrosseriebouwer, mechanicus en transportondernemer Roger Baillon. Die had er op zijn landgoed Échiré in totaal tweehonderd auto’s ondergebracht, vooral Franse en Italiaanse luxe modellen uit de jaren twintig, dertig en veertig. Baillon wilde een automuseum opzetten, maar dat is er nooit van gekomen. Hij ging in 1978 failliet en heeft geprobeerd zijn verzameling uit handen van schuldeisers te houden. Dat is voor een deel gelukt.

Opzettelijk vergeten

Door het faillisement zijn er in juni 1979 en in oktober 1985 bijna honderd oldtimers van Baillon geveild. Lokale Franse media vermoeden dat Baillon de rest van zijn verzameling opzettelijk vergat.

Die kwam ook niet boven water bij zijn dood. Zijn zoon en erfgenaam Jacques Baillon deed niets met de deels wegroestende verzameling. Pas toen hij overleed in oktober 2013, stoften diens erfgenamen de verzameling van zeker 95 oldtimers af en schakelden ze veilinghuis Artcurial in.