Pendragon heeft 230 vestigingen in Groot-Brittannië en nog eens twintig in Californië die samen 935 mensen in dienst hebben. Alles bij elkaar vertegenwoordigt het bedrijf twintig merken. Daarvan werden er vorig jaar 18 procent meer verkocht ‘dankzij flinke kortingen van de fabrikanten, agressieve financieringsmogelijkheden en de lancering van nieuwe modellen’, meldt het bedrijf in het jaarbericht voor de Londense effectenbeurs. De verkopen van occasions gingen met 14 procent omhoog waarbij Pendragon de marge in dit segment naar 18 procent wist op te voeren.

Pendragon zag het aantal unieke bezoekers aan haar websites toenemen met 48 procent. Het aantal online binnenkomende verzoeken om informatie of offerte-aanvragen was de helft hoger dan in 2013. Pendragon gaat dit jaar dan ook weer fors investeren in de online-aanwezigheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding