Volgens de autofederatie Febiac werden in 2014 bijna 10.000 VW Golfs in België als auto van de zaak geregistreerd. De BMW 3 komt tot bijna 8.300 terwijl ook 7.000 nieuwe Fiat 500’s in het toch al uitgebreide bedrijfsautopark werden opgenomen. Op de vierde plaats komt de Renault Mégane, die een paar jaar geleden de lijst nog aanvoerde. Worden de drie modellen van de Mégane bij elkaar geteld, dan staat dat model met 14.800 auto’s nog altijd wel ruim bovenaan de lijst.

Verderop in de Top Tien is duidelijk merkbaar dat bedrijven weliswaar nog vaak een auto van de zaak aanbieden maar daarbij wel steeds meer op de centjes letten. Zo zijn de Renault Clio, Skoda Octavia en Hyundai IX35 tot de lijst doorgedrongen terwijl de BMW 5, Volkswagen Passat of Mercedes A juist uit de Top Tien zijn verdwenen. Tenslotte valt uit de informatie van Febiac op te maken dat het bij auto’s van de zaak in ruim 80 procent om een diesel gaat terwijl dat cijfer voor het hele Belgische wagenpark op 45 procent ligt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding