Dat blijkt uit een onderzoek van het Britse Motors.co.uk. Om die reden probeert Motors.co.uk zelf potentiele kopers advies te geven over het hele proces en de beste manier om een auto te vinden die precies past in wat je zoekt. Directeur Andy Coulthurst: "De enorme keus is aan de ene kant natuurlijk fantastisch maar vormt voor velen tegelijk een ontzettend verwarrend mijnenveld. Wij proberen de autokoper daarom van te voren gerichte informatie te verstrekken zodat de keus in de showroom zelf makkelijker is."

Uit het onderzoek blijkt verder dat tweedehands auto’s meer worden gekocht door mensen van boven de 55 dan door jongeren. Bijna 80 procent van de 55-plussers zegt waarschijnlijk een occasion te kopen terwijl dat bij de groep van 18 tot 24 niet meer dan een kleine 50 procent is. Bovendien zijn ouderen vaak meer tevreden over het hele koopproces bij een occasion, inclusief het gesprek over de uiteindelijke koopprijs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding