Voor de Raad van Bestuur van het moederbedrijf van Mercedes-Benz komt de beloning in totaal uit op 28,5 miljoen euro. Dat is minder dan de 30,2 miljoen van vorig jaar, wat komt door het vertrek van productiechef Andreas Renschler naar VW die nog niet is vervangen.

Daimler heeft gemeld dat de winst voor belastingen maar zonder buitengewone lasten vorig jaar met 27 procent toenam naar 10,1 miljard euro. De omzet ging met 10 procent omhoog naar 130 miljard. Zetsche is overigens bij lange na niet de best betaalde manager in de Duitse autowereld. Die prijs gaat met afstand naar Martin Winterkorn van de VW-groep die vorig jaar rond de 15 miljoen kon opstrijken. Overigens hebben alle werknemers van Daimler vanwege het succesvolle jaar ook een bonus van 4.350 euro de man ontvangen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding