Eerder al had Volkswagen een uitgebreid aanbod neergelegd met onder meer een stijging van het basisloon met 2,2 procent’. Maar uiteindelijk is men uitgekomen op een stijging van 3,4 procent met ingang van 1 juni 2015. De Volkswagen Groep zal ook 450 euro per medewerker bijdragen aan de bedrijfspensioenpot voor voltijdmedewerkers, namelijk 200 euro in april en 250 euro in januari 2016, parttimers ontvangen een bedrag in verhouding met de door hen gewerkte uren. Verder heeft Volkswagen toegezegd veertienhonderd stageplaatsen te gaan creëren en bovendien zal nog dit jaar een constructieve dialoog met IG Metall op gang komen over het toekomstgerichte plan ‘Gute Arbeit’. (HHemmes)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding