"Dat is van groot belang voor de groep omdat het investeerders zekerheid biedt en ons internationale imago opkrikt", zegt PSA in een verklaring. PSA is ruim tweeënhalf jaar geleden van de ‘eretribune’ verdwenen omdat de aandelen door de vele financiële problemen waarin de onderneming destijds verkeerde te weinig waard waren geworden. Nu het bedrijf mede door de hulp van het Chinese Dongfeng en van de Franse staat er weer bovenop is, is ook de koers van PSA spectaculair gestegen. Vorig jaar alleen al was sprake van een koerssprong met bijna vijftig procent en sinds het begin van dit jaar is daar al weer 23 procent bijgekomen. Dat betekent dat de totale beurswaarde van het bedrijf hoog genoeg is om bij de komende herschikking een plaatsje in de CAC40 terug te veroveren.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding