Het 2014-inkomen is ongeveer tien keer zo hoog als in 2013, want toen bleef het inkomen beperkt tot 3,6 miljoen. Vrijdag 6 maart heeft de onderneming in een verplichte melding aan de Amerikaanse overheid medegedeeld dat Marchionne (62) een premie van 24,7 miljoen euro kreeg naar aanleiding van de succesvolle fusie tussen Fiat en Chrysler. Het basissalaris  van Marchionne over 2014 was 2,5 miljoen euro en er waren aanvullende  bonussen plus nog eens de grote fusie-premie. Onder leiding van Marchionne zijn de aandelen van Fiat met ruim zestig procent in waarde gestegen.
Voor de beeldvorming: in Duitsland kreeg concernchef Winterkorn van Volkswagen Groep over het boekjaar 2013 een inkomen van vijftien miljoen euro uitbetaald. Hij was daarmee toen de best betaalde manager van een beursgenoteerde onderneming in Duitsland. Binnenkort zal bekend worden wat het inkomen van Winterkorn over 2014 is geweest.