Daarnaast nam ook het aantal werknemers van het Münchener concern in één jaar met ruim 5 procent toe naar 116.324. BMW hoopt daar in het lopende jaar nog eens zeker 8.000 nieuwe werknemers aan toe te voegen.

Met die uitstekende cijfers heeft BMW voor het vijfde achtereenvolgende jaar een nieuw record weten neer te zetten. "We hebben onze prestatielijn in het afgelopen jaar met nieuwe hoogste cijfers voor de omzet, de afzet en de concernwinst in een wisselvallige omgeving weten door te trekken," aldus de scheidende bestuursvoorzitter Norbert Reithofer. Hij treedt tijdens de aandeelhoudersvergadering in mei af waarbij het stokje zal worden overgenomen door de huidige productiebaas Harald Krüger. 

Zoals al eerder meegedeeld wist de groep met 2,18 miljoen stuks acht procent meer auto’s af te zetten. BMW zelf nam daarvan 1,81 miljoen auto’s voor haar rekening, een sterke groei met 9,5 procent. De Britse dochter Mini zag de verkopen echter met net niet een vol procent dalen naar 302.183 stuks.