Ubeeqo is oorspronkelijk een kleine Franse starter die eerder dit jaar werd opgekocht door Europcar. Het bedrijf houdt zich bezig met het faciliteren van het delen van bedrijfsauto’s waarbij managers en dergelijke een auto kunnen huren uit de gezamenlijke voorraad in plaats van er zelf voortdurend één ter beschikking te hebben.

De aankondiging past in het kader van de komende beursgang van de grootste Europese autoverhuurder. Europcar, dat rond de 2 miljard euro per jaar omzet, is nu nog in handen van investeringsmaatschappij Eurazeo maar die wil nog voor de zomer een IPO ofwel beursintroductie organiseren.  Bovendien probeert Europcar in te spelen op de snel veranderende autowereld met naast Uber ook snel-opkomende dienstverleners als Zipcar en BlaBlaCar, stelt de Financial Times.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding