De aankoop dient een tamelijk ingewikkeld strategisch belang. Tijdens de komende aandeelhoudersvergadering van Renault op 30 april komt een voorstel ter tafel om aandeelhouders die hun stukjes minstens twee jaar in bezit hebben dubbel stemrecht te geven. Dat moet er voor zorgen dat investeerders hun aandelen Renault voor langere tijd vasthouden en er niet al te speculatief mee om gaan. De staat wil graag dat dat voorstel het haalt en heeft daarom voor de zekerheid haar belang fors opgevoerd. Of Parijs zelf die ‘nieuwe’ aandelen ook na de vergadering in portefeuille houdt, moet te zijner tijd nog blijken. In politieke kringen worden overigens wel de nodige wenkbrauwen gefronst omdat de regering juist heeft aangekondigd voor zeker vier miljard staatsbelangen te willen verkopen om de staatskas wat te spekken. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding