De Jeep Wrangler komt al decennia lang uit een grote fabriek in Toledo, Ohio. FCA-baas Sergio Marchionne heeft al eerder gezegd dat voor de nieuwe versie van die auto ook een nieuwe fabriek nodig is omdat de bestaande in Toledo daarvoor niet voldoende ruimte heeft. Marchionne heeft echter nog niet duidelijk een locatie gekozen waardoor de kans bestaat dat Ohio de vestiging en dus vele duizenden banen kwijt zou raken. Om dat te voorkomen bieden de staat en de gemeente Toledo zelf nu aan overheidsfondsen aan te wenden om het project te realiseren. Bovendien bieden ze ook de benodigde grond gratis aan en zwaaien ze met allerlei belastingvoordelen. Als het plan doorgaat, moet nog wel worden uitgedokterd wie dan eigenlijk eigenaar is van de Jeep-fabriek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding