De FCA-baas roept al tijden dat een verdere consolidering in de autowereld nodig is om de kosten voor de ontwikkeling van nieuwe modellen en technologieën op te kunnen vangen. Marchionne en de Agnelli familie achter Fiat hebben daarbij de laatste tijd vooral General Motors in het vizier, melden Amerikaanse bronnen. Dat zou beide partijen goed uitkomen, want het biedt FCA een nog veel betere springplank naar de Amerikaanse markt en die in Azië terwijl GM zich sterker kan profileren in Europa. Dat probeerde GM eerder met PSA Peugeot Citroën maar dat is op een mislukking uitgelopen. Een woordvoerder van GM stelde echter dat het bedrijf geen enkele interesse heeft in een nieuwe partner. "We besteden onze tijd liever aan het uitvoeren van onze eigen strategie."

Insiders stellen dat het plaatje er zo rond 2018 heel anders uit zal zien. Dan moet FCA’s Alfa Romeo volop op de rails staan en kunnen ook de plannen om Jeep verder op te stoten hun vruchten afwerpen. Marchionne heeft ook nog wel even de tijd om zijn FCA aan een partner te koppelen want volgens de huidige plannen loopt zijn mandaat nog tot 2019.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding