Dat hebben twee welingelichte bronnen medegedeeld aan persbureau Reuters.

Piëch gooide de knuppel in het hoenderhok door vorige week tegen het Duitse tijdschrift Der Spiegel te zeggen dat hij een afstand voelde tot de ceo en tot dusver zijn beschermeling, Martin Winterkorn. De stuurgroep bevat Piëch en Osterloh maar ook minister-president Stephan Weil van grootaandeelhouder Niedersachsen en Wolfgang Porsche, de bestuursvoorzitter van grootaandeelhouder Porsche SE.  "Het is vrij realistisch te denken dat de vergadering vrijdag (17 april) zal plaatsvinden", aldus een bron uit het bedrijf.

Een woordvoerder van de deelstaat Niedersachsen, de op één na grootste aandeelhouder van Volkswagen AG met twintig procent van het stemrecht, wilde geen commentaar geven. En de ondernemingsraad heeft niet gereageerd op telefonische verzoeken om commentaar, aldus Reuters in het bericht.