Winterkorn heeft niet alleen de volledige steun gekregen van het directiecomité maar haalde ook de toezegging binnen dat hij na afloop van zijn huidige contract in 2016 aan mag blijven. "Winterkorn is de best mogelijke CEO. Hij moet aanblijven met dezelfde krachtdadigheid en succes als tot nu toe. Hij heeft daarbij onze volle steun," aldus een verklaring van het comité die aan duidelijkheid weinig te wensen overlaat. Piëch is één van de zes leden van die club maar werd kennelijk volledig overstemd door de anderen. Ook de vakbonden en ondernemingsraad zijn trouw gebleven aan Winterkorn. "We blijven onze succesvolle koers volgen met Winterkorn," aldus OR-voorzitter Bernd Osterloh die ook in het directiecomité zit. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding