Bosal is gevestigd in Oevel bij Westerlo. Het bedrijf is een dochteronderneming van het Nederlandse Bosal dat wereldwijd 34 fabrieken met 5.500 werknemers en zijn hoofdkantoor heeft in Lummen, eveneens in Belgie. Bosal levert uitlaten voor eerste montage en voor de vervangingsmarkt en daarnaast trekhaken, dakdragers, krikken en ander gereedschap. Verder speelt de onderneming naar eigen zeggen een leidende rol in de productie van technisch hoogwaardige katalysatoren.  

De Belgische vakbonden erkennen alvast wel dat de automobielsector in Europa onder druk staat, zoals de directie van Bosal Benelux aangaf, en dat ook de toeleveranciers daardoor getroffen worden. Over concrete details rond de situatie van Bosal Benelux zeggen ze echter nog niet te beschikken, aangezien ze het nieuws over de aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie ook nog maar pas vernomen hebben. De komende dagen willen de vakbonden met het personeel samenzitten ter voorbereiding op de zitting van dinsdag.

De gebeurtenissen bij de NV BOSAL Benelux hebben geen invloed op de overige activiteiten van BOSAL in België en daarbuiten, waaronder de activiteiten van het hoofdkantoor en de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten voor de wereldwijde toepassingen van emissie controle systemen en warmtewisselaars in Lummen. 

Opgericht in 1923 in Alkmaar, Nederland, heeft de BOSAL-groep vandaag haar hoofdzetel in Lummen, België. De groep realiseerde in 2014 een omzet van 715 miljoen EUR. De BOSAL-groep stelt in 22 landen ongeveer 5.200 medewerkers tewerk, in 29 productievestigingen en 19 distributiecentra.