Het Indiase autobedrijf wijt de tegenvallende cijfers geheel aan de teleurstellende verkopen van haar Britse merken in China. Daar hebben vooral fabrikanten van duurdere luxe auto’s last van de overheidsmaatregelen om de bestedingen in te tomen. Bovendien stellen potentiele autokopers hun beslissing even uit omdat ze verwachten dat auto’s binnenkort goedkoper zullen worden nadat veel buitenlandse merken een forse boete hebben gekregen wegens marktmisbruik. Bovendien dalen de prijzen toch al omdat Chinese fabrikanten er in slagen ‘copy cat’ auto’s op de markt te brengen die vele malen goedkoper zijn dan hun Britse, Amerikaanse of Duitse concurrenten. "Desalniettemin blijven we voorzichtig optimistisch dat we onze business in China samen met onze partners verder kunnen uitbreiden," aldus topman Ralf Speth van JLR.