Einde aan jaren strijd Volkswagen-Suzuki in zicht

De strijd die al vier jaar tussen de autofabrikanten Volkswagen en Suzuki gaande is, zou binnenkort weleens over kunnen zijn.

Suzuki rekent erop dat het gesteggel met VW om het mislukte partnerschap nu snel voorbij zal zijn, zo meldde het persbureau Bloomberg. De arbitrageprocedure waarmee Suzuki het Volkswagen-concern wil dwingen zijn aandeel van 19,9 procent in de Japanse fabrikant weer terug te verkopen, is afgesloten, hoewel het oordeel nog niet is uitgesproken. Dit meldde de oude grote baas Osamu Suzuki afgelopen vrijdag op de aandeelhoudersvergadering van zijn concern. "We zijn er teleurgesteld over dat het proces zo lang heeft geduurd", aldus Suzuki. "We zullen de uitslag bekendmaken zodra die er is."

De strijd tussen beide fabrikanten is al gaande vanaf 2011. In 2009 hadden zij een overeenkomst gesloten, waardoor Suzuki technologie van Volkswagen ter beschikking zou krijgen in ruil voor hulp bij de verovering van de Indiase markt en bij de ontwikkeling van een goedkope auto. Maar al snel erna verweten beide partijen elkaar dat ze de gemaakte afspraken niet nakwamen. Volkswagen voerde in een jaarverslag Suzuki als dochteronderneming op, wat de Japanners al een grove belediging opvatten. En uiteindelijk escaleerde de strijd volkomen toen Suzuki in 2011 besloot motoren van Fiat te kopen en niet van Volkswagen. Volkswagen weigerde echter zijn aandeel in Suzuki terug te verkopen om de zaak te beëindigen, iets wat Osamu Suzuki wilde om helemaal van de kwestie af te zijn. Daarom hebben de Japanners  in november van 2011 de arbitrageprocedure aangevraagd. (bronnen: Bloomberg/Automobilwoche)

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Einde aan jaren strijd Volkswagen-Suzuki in zicht - Automobielmanagement.nl

Einde aan jaren strijd Volkswagen-Suzuki in zicht

De strijd die al vier jaar tussen de autofabrikanten Volkswagen en Suzuki gaande is, zou binnenkort weleens over kunnen zijn.

Suzuki rekent erop dat het gesteggel met VW om het mislukte partnerschap nu snel voorbij zal zijn, zo meldde het persbureau Bloomberg. De arbitrageprocedure waarmee Suzuki het Volkswagen-concern wil dwingen zijn aandeel van 19,9 procent in de Japanse fabrikant weer terug te verkopen, is afgesloten, hoewel het oordeel nog niet is uitgesproken. Dit meldde de oude grote baas Osamu Suzuki afgelopen vrijdag op de aandeelhoudersvergadering van zijn concern. "We zijn er teleurgesteld over dat het proces zo lang heeft geduurd", aldus Suzuki. "We zullen de uitslag bekendmaken zodra die er is."

De strijd tussen beide fabrikanten is al gaande vanaf 2011. In 2009 hadden zij een overeenkomst gesloten, waardoor Suzuki technologie van Volkswagen ter beschikking zou krijgen in ruil voor hulp bij de verovering van de Indiase markt en bij de ontwikkeling van een goedkope auto. Maar al snel erna verweten beide partijen elkaar dat ze de gemaakte afspraken niet nakwamen. Volkswagen voerde in een jaarverslag Suzuki als dochteronderneming op, wat de Japanners al een grove belediging opvatten. En uiteindelijk escaleerde de strijd volkomen toen Suzuki in 2011 besloot motoren van Fiat te kopen en niet van Volkswagen. Volkswagen weigerde echter zijn aandeel in Suzuki terug te verkopen om de zaak te beëindigen, iets wat Osamu Suzuki wilde om helemaal van de kwestie af te zijn. Daarom hebben de Japanners  in november van 2011 de arbitrageprocedure aangevraagd. (bronnen: Bloomberg/Automobilwoche)

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding