BAIC heeft al eerder laten weten graag een daadwerkelijk belang in Daimler te willen maar die plannen lijken nu toch realiteit te worden. Beide partijen stellen dat de onderhandelingen zich in een slotfase bevinden, althans volgens de Beijing Times. Daimler is overigens blij met de berichten: "We zijn werkelijk blij met investeerders die op de lange termijn zijn gericht."

Daimler heeft op haar beurt al een belang van 10 procent in de personenauto divisie van BAIC, waarmee het samen auto’s bouwt voor de Chinese markt. Naar welk aandeel BAIC streeft in Daimler wil Xu niet zeggen. Op dit moment is de grootste aandeelhouder het investeringsfonds van Koeweit dat 6,8 procent van Daimler in handen heeft. Overigens heeft een ander Chinees autobedrijf, Dongfeng, een groot belang in PSA Peugeot-Citroën.