De Nederlandse truckbouwer heeft dat aangekondigd tijdens een bezoek van de Vlaamse minister voor werk, economie, innovatie en sport, Philippe Muyters. In de eerste helft van 2017 zullen de eerste cabines de nieuwe, 25.000 m2 grote lakstraat verlaten.

DAF opende de fabriek in Westerlo in 1966 en vervaardigt er naast cabines ook de eigen assen. Op dit moment fabriceren de 2.150 werknemers er zo’n 500 assen en 200 cabines per dag, bestemd voor de zware en middelzware trucks die in Eindhoven en het Britse Leyland van de band komen. De nieuwe lakstraat wordt 144 meter lang, 58 meter breed en 26 meter hoog en beslaat drie verdiepingen. Het wordt in zijn soort de modernste ter wereld, mede dankzij de partners Eisenmann en Dürr, toonaangevend op het gebied van automotive lakstraten. Door deze investering groeit de productiecapaciteit van de cabinefabriek met zo’n vijftig procent.

DAF verwacht dat de vraag naar trucks in Europa de komende jaren verder zal groeien en beoogt haar marktaandeel in de zware klasse uit te breiden naar 20%. Daarnaast wil DAF ook buiten Europa verder actief worden.