Volgens de aanklacht heeft Jonssen in maart 2011 bij de behandeling van het faillissement van Saab valse informatie gegeven over een invoer- en distributie contract in Oekraïne. Dat gebeurde dan net een paar maanden voordat Saab aan het eind van dat jaar failliet ging. Johnsson zelf ging al eerder, in mei 2011, met pensioen.

"Deze juridische actie is naar mijn mening ongegrond en voorbarig," aldus Jonssons advocaat Bengt Nilsson. De voormalige ceo zelf stelde tegenover een Zweedse krant ook dat hij onschuldig is. "Voor zover ik mij kan herinneren was het contract juist. Dit is meer dan vier jaar geleden gebeurd toen we een reeks andere belangrijke dingen aan ons hoofd hadden," aldus Jonsson.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding