Dat blijkt uit het Castrol Professional Car Servicing & Repair Trend Tracker. "De markt voor onderhoud en reparatie is gekrompen en het aantal garages blijft daarmee gelijk op gaan. Uiteraard zijn er ook veel andere factoren die een rol spelen, zoals de consolidatie bij de franchisenetwerken van de grote automerken en het ondergaan van onafhankelijke bedrijven die het financieel slecht deden," aldus Chris Oakham van de Trend Tracker. Het rapport voorspelt wel dat het aantal garages de komende jaren redelijk stabiel zal blijven. Het aantal klanten en bezoeken blijft echter wel verder dalen. Worden nu jaarlijks in Groot-Brittannië jaarlijks nog zo’n 47 miljoen bezoeken aan een garage geboekt, over een jaar of vijf zal dat gedaald zijn tot 42,4 miljoen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Bekijk de aanbieding